Jagody goji na polskim rynku są dostępne stosunkowo od niedawna. To niepozorne owoce rośliny nazywanej mianem kolcowoju tybetańskiego są jednymi z najbardziej odżywczych owoców jagodowych. Odnajdziemy w nich całe bogactwo witaminy C, ryboflawiny, selenu, cynku, beta karotenu, a także wapnia i żelaza. Są tu też bardziej nietypowe składniki. Wśród najważniejszych wymienić należy luteinę – korzystnie działającej na wzrok, zeaksantynę, która chroni organizm przed niekorzystnymi czynnikami powodującymi w organizmie tzw. stres oksydacyjny. Jagody goji regulują również poziom cholesterolu w organizmie oraz działają pozytywnie na naturalną odporność organizmu. Jagody goji można dodawać do śniadaniowej owsianki, sałatek, napojów oraz koktajli. Na szczęście ich rosnąca popularność sprawiła, że są dostępne nawet w sklepach osiedlowych. Pamiętać należy jedynie, by owoców, w celu zachowania ich cennych właściwości, nie poddawać obróbce termicznej. Gorszą wiadomością jest jednak cena jagód goji oraz informacja, że aby odczuć ich jakiekolwiek działanie, jeść należy minimum 40 g owoców dziennie.